Navigatie

Wat is duurzaam speelgoed?

Duurzaam speelgoed wordt gemaakt met de intentie dat het een lange levensduur heeft.Er worden materialen gebruikt die geen negatieve invloed hebben op ons klimaat. Het speelgoed wordt gemaakt met de insteek het milieu zo min mogelijk te belasten met schadelijke stoffen en meer bestaande materialen te hergebruiken. Het helpt energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.Al deze bovengenoemde punten worden meegenomen en zijn een vereiste bij het ontwikkelen van een nieuw product. 

Er wordt kritisch gekeken welke materialen er voor het product gebruikt worden en of het niet schadelijk is voor de gezondheid van kinderen als zij bijvoorbeeld het speelgoed in hun mond stoppen.
Om speelgoed te voorzien van een leuk kleurtje of print wordt er steeds meer gebruik gemaakt van verven en inkt op waterbasis of sojabasis.
Het is niet schadelijk voor het kind en veel beter voor het milieu.Op deze manier kunnen kinderen met een gerust hart een stuk speelgoed in de mond steken.

Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke producten en bijvoorbeeld gerecycled papier of karton om de verpakkingen voor het speelgoed van te maken.Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het speelgoed van Green Toys en Bajo en zo zijn er nog wel een aantal te noemen, onder andere maken deze merken gebruik van gerecycled papier of karton voor de verpakking van speelgoed.

Bij Green Toys wordt het speelgoed gemaakt van gerecyclede melkflessen en wordt ontwikkeld tot high-density polyethyleen (HDPE).
Dit materiaal wordt beschouwd als een van de veiligste en schoonste plasticsoorten.
Het speelgoed bevat geen metaal, lijm en schroeven.

Duurzaam speelgoed van plastic word veelal gemaakt zonder de volgende schadelijke stoffen: ze zijn vrij van BPA, PVC, Ftalaten en uitwendige coatings. 

In het geval van hout speelgoed wordt er gebruik gemaakt van duurzaam hout, hout uit duurzaam beheerde bossen.

Wil je zien hoe duurzaam speelgoed eruit ziet en welk aanbod er is in duurzaam speelgoed neem dan een kijkje op mijn site www.zoet-zacht.nl Hier vindt je een aantal mooie duurzame merken.

 

© 2017 - 2019 Zoet-Zacht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel